BlogiMiehellä on tapana lahjoa minua kirjoilla. Äitienpäivälahjaksi sain Liza Marklundin ja James Pattersonin Postikorttimurhat. Olenpa tainnut lukea suurimman osan Marklundin suomennetuista dekkareista - ja pitänyt kaikista. Uutistoimittaja Annika Bengtzonin elämän ylä- ja alamäkeä on ollut mielenkiintoista seurata. Kohuttua Uhatut-teosta en sen aiheen, perheväkivallan, takia pystynyt lukemaan, kun kuopusta odottaessani kirjan käsiini otin.

Raakuutta ei suinkaan puutu Marklundin ja amerikkalaisen bestseller-kirjailijan James Pattersonin yhteistyönä syntyneestä Postikorttimurhistakaan. Teoksen päähenkilönä on iltapäivälehden rikostoimittaja Dessie Larsson, joka yllätyksekseen saa postia Eurooppaa vavisuttavalta sarjamurhaajalta.

Eräänä päivänä Larssonin ovella seisoo nuhjuinen, krapulainen amerikkalainen. Jacob Kanon, NYPD:n poliisi, joka uskoo profiloineensa sarjamurhaajapariskunnan, tyttärensä tappajat.

Pidin siitä, että Marklundille ominainen yhteiskuntakritiikki oli nyt sivummalla, teos keskittyy murhaajien nappaamiseen. Tietysti pakollinen suhdedraama on mukana myös.