Laiskuutta voi syyttää bloggaamattomuudesta. Jotain kun on tullut luettuakin. Anne Holtin 1222 sijoittuu tunturiin. Juna suistuu raiteiltaan syrjäisessä Norjan kolkassa. Junassa on mukana myös entinen oslolaispoliisi Hanne Wilhelmsen. Matkalaiset sijoittuvat lumimyrskyä pakoon paikalliseen hotelliin. Pian alkaa yksi jos toinenki päästä hengestään. Mutta kuka onkaan sijoittunut asumaan hotellin yläkerroksiin, kun pitää ihan pyssyjen kanssa pitää uteliaat loitolla?Holtin dekkari on uskollinen Agatha Christien arvoitusdekkareille. Ihan luettava.

Autossa kuuntelin Eppu Nuotion romaanin Maksu. Tämä Pii Marin -sarjan teos ottaa valokeilaansa Piin veljen, jonka epäillään sotkeutuneen pahoinpitelyyn. Miten veljen mahdollinen rikollisuus vaikuttaa Piian ja poliisipäällikkö Heinon intiimiin suhteeseen? Piin hermoja kiristää myös mustasukkaisuus sekä kettumaiset työtoverit. Heinoa taas juoksuttaa pahoinpitelyn lisäksi vauvan katoaminen - varsinkin kun tapaukset tuntuvat liittyvän toisiinsa. Juu, tämä kanssa ihan taattua Nuotiota.

Tuula Hökän toimittama kokoelma Eeva-Liisa Mannerin kirjeitä 1960-luvulta (Kirjoittamisen aika) kuvaa kuulun runoilijamme aikaa Andalusiassa. Pääasiassa kirjeet menevät äidinkielen opettaja Anna-Liisa Mäenpäälle. Mitenkään sympaattisemmaksi ei kuva runoilijasta teoksen pohjalta muutu. Jatkuva rahapula tuntuu olevan, kuitenkin rahaa tuntuu riittävän impulssiostoksiin.

Lukaisin myös nuortenkirjakategoriasta Reija Kaskiahon Veitsenterällä. Teos on melko koskettavakin kuvaus Janista, joka joutuu vanhempien muuttaessa eroon vanhoista ystävistään. Koulussa pitää vetää roolia, jotta saisi uusia ystäviä. Pian Jani huomaakin kuuluvansa kiusaajien leiriin. Teoksessa joka toinen luku on kiusatun Antin näkökulmasta kerrottu. Antin luvut ovat kovin lyhyitä ja sisältävät vain Antin ajatukset yksittäisistä tilanteista, joita Jania käsittelevissä luvussa kuvataan tarkemmin. Kirjassa on paikoin aika roisiakin kieltä, mikä luo uskottavuutta muuten paikoin kliseiseen tarinaan. Veitsenterällä sopii mainiosti kasi-ysiluokkalaisille luettavaksi tai alustukseksi keskusteluun koulukiusaamisesta.