Tässä lyhyt katsaus viimeisen kuukauden aikana luetuista kirjosta.

Karleen Koenin Mustat enkelit on teos historiallisista tiiliskivistä pitäville. Teoksen tapahtumat sijoittuvat Englantiin ja Ranskaan, on juonitteluja, hovinaisia, kuninkaita, kuningattaria ja salarakkaita. Henkilöt ja juoni ovat melko stereotypisiä, lukija ei siis pety.

Ilkka Remeksen Pyörre ei ihan ole parasta Remestä, mutta tasavahvaa laatua kuitenkin.  Nuori nainen, Julia, kuolee. Onko murhaaja ex-poikaystävä, lahjakas formulalupaus Roni vai joku muu? Pohjoismaita ja Espanjaa kauemmas ei tässä trillerissä päästä. Loppupuolella on taas kovaotteisia roistoja kultahampaineen kehissä. Vakoiluakin. Remeskään ei petä odotuksia.

SKY laittoi viimeisessä paketissaan Anna Janssonin Pääkallovaras-dekkarin. Mihin katoaa Andreas Nilsson, yhdeksänvuotias gotlantilaispoika? Rikostarkastaja Maria Vern tutkii tapausta ja samalla toipuu vaikeasta avioerostaan. Laatudekkari tämäkin.

Mies sai joulupukilta Marko Kilven Jäätyneitä ruusuja, joka on palkittu Vuoden johtolanka 2008 -palkinnolla. Tämä esikoisromaani kertoo entisen mainosmiehen Olli Revon työharjoittelusta kotikaupunkinsa poliisivoimissa. Harjoittelussa häntä ohjaa Tossavainen - kaiken nähnyt kehäkettu, josta löytyy yllättävän herkkiäkin piirteitä. Ajoittain kirjailija sortuu yhteiskunnalliseen paatokseen, mutta lupauksia antava teos kuitenkin on. Ehkä kuulemme kirjailijasta vielä.